preskoči na sadržaj
vijesti

Projektni tjedan 2019.g.

Prvi tjedan u lipnju u našoj školi protekao je uzbudljivo i drugačije. Budući da ćemo promijeniti ime škole, što planiramo u idućoj školskoj godini, projektni tjedan nosio je naziv „Život, lik i djelo Franje Hanamana“. Bio je to najpoznatiji Drenovčanin, izumitelj žarulje s volframovom niti.

Cilj projektnog tjedna bio je upoznati učenike, roditelje i svoje mjesto sa životom, likom i djelom najpoznatijeg Drenovčanina, Franje Hanamana. Učenici su kroz radionice i projektno učenje saznali tko je bio Franjo Hanaman, saznali su o crticama iz njegove biografije te o njegovu životnome putu. Saznali su mnogo o Drenovcima za vrijeme Franje Hanamana, a kroz intervju s mještanima saznali su  što sve Drenovčani znaju o njemu. Saznali su  kako je izgledao, po čemu je poseban, sve o njegovom rukopisu, ali i  sve o pojmu svjetlosti u religiji.

Vodeći se Franjinim stopama, naši učenici bili su drenovački istraživači 21. stoljeća. Istražili su kako spojiti strujni krug, provodljivost struje, kako je nastala prva žarulja, čarolije u kemijskom kutku te sve o debljini žarne niti.

Sa svojim učiteljima i roditeljima izrađivali su reklame za Hanamanove žarulje, pješčani sat od žarulja, ukrase od žarulja, mozaik lika Franje Hanamana, žarulje od  kolaža i ukusne kolačiće u obliku žarulje. Izrađivali su i  vjetrenjače od papira kako bi ukrasili pozornicu za priredbu te Franjine brkove za slikanje.

Sve što su učenici naučili, istražili i izradili, imali su priliku predstaviti na izložbi u školskom hodniku. Izložba je bila postavljenja od srijede do petka. Otvorena je u srijedu u 11 sati predavanjem učenice 7. razreda koja je sa svojim mentorom, učiteljem iz povijesti Josipom Mašabergom, pripremila seminar i izložila o Franji Hanamanu. Izložbu su tada mogli pogledati svi učenici i učitelji. Nakon toga, učenike je sa životom Franje Hanamana i njegove obitelji upoznao lokalni povjesničar Ivica Ćosić-Bukvin. Ispričao nam je nove i do sada nepoznate zanimljivosti iz njegova života te smo ga na taj način bolje upoznali.  U  četvrtak u 19 sati izložbu su pogledali svi gosti naše priredbe. Priredba je nosila prigodan naziv „Priča o svjetlu“. Sve točke na priredbi bile su inspirirane životom, likom i djelom Franje Hanamana.  U petak u 15 sati, na samom početku Dana sporta, izložbu su pogledali i svi prisutni roditelji. 

Ponosni smo na svoj prvi projektni tjedan o Franji Hanamanu. Učenici su evaluirali sve aktivnosti. Ostvarili smo svoj cilj. Sada svi Drenovčani znaju puno, puno više o životu, liku i djelu „Ing. Franca Hanamana aus Drenovce in Slavnonien“, kako stoji na koricama njegove disertacije.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 12. 6. 2019. 10:36

Dan Europe

Od 2010. godine naša škola obilježava Dan Europe, dan u kojem se obilježava slavlje mira i jedinstva u Europi.

Dana 9. svibnja 2019. obilježili smo Dan Europe projektnim danom imena “Šetnja Europom”. Cilj našeg projekta bio je istražiti i upoznati glavna obilježja 14 europskih država. Učenici su bili podijeljeni u 14 skupina te su upoznavali europske države kroz 7 područja:  povijest, geografska obilježja, ugrožene biljke i životinje, novčane valute, glavni gradovi i udaljenost, poznati književnici te poznati i slavni Europljani. Nakon toga, učenici su svoje spoznaje uobličili u umnu mapu u digitalnom alatu Coggle. Učenici su svoje umne mape imali priliku izložiti svim učenicima u holu škole, a nakon izlaganja sve su se skupine natjecale u kvizu Kahoot. Tema su kviza bila javna obilježja europskih država. Uz to, toga dana imali smo gošću Claudine koja nam je stiga iz Ruande. Pričala nam je o sebi i svojoj zemlji i kulturi. Učenici su imali priliku razgovarati s izvornim govornikom engleskog jezika.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 12. 6. 2019. 10:27

Pjesnički susreti u Drenovcima

Kao i svake godine, u našemu se mjestu tijekom  svibnja održavaju Pjesnički susreti.  Dana 10. svibnja našu su školu posjetila dvojica sudionika 30. pjesničkih susreta - gospari Luko Paljetak i Stanko Krnjić. Kroz književni susret vodila nas je nastavnica Karolina Bakšaj.

Gospodin Luko Paljetak oduševio nas je, svima poznatim, stihovima o mački i mišu koji pripadaju njegovoj zbirci dječje poezije te nas, kasnije, upoznao i sa svojim posljednjim pjesmama, a gospodin Stanko Krnjić interpretirao je nekoliko svojih pjesama i ostavio nas  bez teksta, osvojivši nas svojom neposrednošću i toplinom. Učenici su bili oduševljeni. Uvjerili smo se da su naši gosti iznimno nadahnjujuće osobe koje zrače pozitivnom energijom  osvajajući naša srca predivnim stihovima. Ispratili smo ih velikim pljeskom, nadajući se da će nas ponovno posjetiti.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 12. 6. 2019. 09:53

Jednodnevni učenički izlet u Osijek

U četvrtak 9. svibnja 2019. učenici su Osnovne škole, zajedno sa svojim razrednicima, odnosno pratiteljima, posjetili grad Osijek u sklopu terenske nastave. Sudjelovali su učenici od prvoga do šestoga razreda.

U osam sati učenici su se sa svojih pet pratitelja zaputili u Osijek te stigli u 9.30. Odmah po dolasku u Portanovi su gledali film „Čudesni park“, jedan od novih animiranih filmova. Uslijedio je ručak u restoranu McDonald's, a nakon toga razgled grada Osijeka. Iako je kiša pratila njihov izlet i razgled grada, svi su se jako dobro zabavili i program je odrađen u cijelosti. Zadnja je postaja njihova izleta bio Zoološki vrt, nakon koje su se, u kasnijim poslijepodnevnim satima, zaputili kući u Drenovce.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 5. 2019. 10:31

Drugi Informativni dan u školskoj godini 2018./19.

Drugi Informativni dan u ovoj školskoj godini održan je 7. svibnja u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“ Drenovci. Nakon održane nastave svi su učitelji razredne i predmetne nastave proveli poslijepodne na svome radnome mjestu radi razgovora s roditeljima.

Program je Informativnoga dana započeo u 15 sati, kada je ravnateljica Marijana Raguž pozdravila nazočne roditelje i djelatnike škole te uputila da će učenica Sara Crljić predstaviti aktivnosti u drugome polugodištu prezentacijom koju je izradila novinarska grupa, a zatim školska pedagoginja Marija Živković i učiteljica Informatike Mirna Ristić održati edukacije za roditelje. U 16.30 sati, nakon prezentacije učenice Sare Crljić i edukacija, učitelji su se rasporedili po učionicama te je približno trideset roditelja nazočilo individualnim razgovorima s učiteljima.

Kako bi roditelji naših učenika bili pravovremeno obaviješteni o svim aktivnostima koje se provode u našoj školi te kako bi dobili potpune informacije o napredovanju svoje djece, već dulji niz godina za njih naša škola organizira Informativni dan.

Matej Delaš, učitelj Hrvatskog jezika

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 15. 5. 2019. 09:42

Svjetski dan plesa u našoj školi

Prvi dan nakon uskrsnih praznika djelatnici su i učenici Osnovne škole „Ivan Meštrović“ započeli veselo. U ponedjeljak 29. travnja na igralištu je naše škole obilježen Svjetski dan plesa.

Učiteljica razredne nastave Nikolina Gutić pripremila je nekoliko plesnih točaka koje su svi učenici naše škole pratili cijeli prvi školski sat. Također su se i učitelji priključili toj zabavi, želeći time podržati osnovnu ideju Dana, podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja te uživanje u njegovoj univerzalnosti koja prevladava sve političke, kulturne i etičke prepreke. Sat je završio plesom šokačkoga kola, što je razveselilo sve plesače.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 15. 5. 2019. 09:38

Međunarodni dan dječje knjige

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana dječje knjige u našoj je školi 17. travnja 2019. godine održan književni susret s autorom slikovnice Zeko Muci i vrana Graktara, gospodinom Antunom Abramovićem. Književni susret vodila je nastavnica Karolina Bakšaj.

Zanimljiva priča i lijepe ilustracije u slikovnici zaintrigirale su naše učenike. Tijekom predstavljanja slikovnice, učenici su postavljali pitanja na koja je autor spremno odgovarao te svojom neposrednošću i toplinom kojom se obraća najmlađim čitateljima stvorio ugodno ozračje u kojem je proteklo druženje koje će učenicima ostati dugo u sjećanju.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 15. 5. 2019. 09:29

Svjetski dan pričanja priča

Dana 20. ožujka u našoj je školi održan Svjetski dan pričanja priča. Na taj dan ljudi diljem svijeta sudjeluju u pričanju i slušanju priča na raznim jezicima. I naša se škola uključila u obilježavanje ovoga dana. Učenici 1. i 2. razreda, toga su dana imali priliku poslušati nastavnicu Karolinu Bakšaj koja je interpretirala neke od najljepših svjetskih bajki.

Svjetski dan pričanja priča predstavlja jednu globalnu proslavu usmenog pripovijedanja. Za svako dijete pripovijedanje je početak književnosti, a podrazumijeva i izgradnju rječnika te prenošenje i usvajanje moralnih i etičkih vrijednosti.

I što je najvažnije od svega: “Projiciranjem mentalnih i emocionalnih slika pripovjedač postaje sredstvo kojim se djetetu otvaraju vrata u bezbrojne imaginarne svjetove.“

Otvorimo i mi svoja vrata!!!

 

Kako je to izgledalo u našoj školi, možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 14. 5. 2019. 09:41

Treći savjetnički posjet

U sklopu eksperimentalnog programa „Škola za život“ u našoj je školi 27.ožujka 2019. godine održana edukacija pod nazivom Vrednovanje u sklopu Trećeg savjetničkog posjeta.

Članice radnih skupina Sandra Kasić, Žaklin Lukša, Andreja Kosorčić i Ana Volf održale su tri radionice o formativnom vrednovanju učenika te odgovorile na naša brojna pitanja. Svi učitelji i stručni suradnici aktivno su sudjelovali u svim pripremljenim aktivnostima.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 14. 5. 2019. 09:36

EUROPA U ŠKOLI 2019. Vijest ima dokument u privitku

Dana 18. ožujka 2019. godine u našoj je školi održana  županijska razina natjecanja Europa u školi 2019.

 

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

Vlasta Galić, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara, Vinkovci - član

Klara Benčik-Matić, OŠ Mate Lovraka, Županja - član 

Dinka Peti, Glazbena škola Josipa Runjanina, Vinkovci - član

Dunja Golek, OŠ Vladimira Nazora, Vinkovci - član

Karolina Bakšaj, OŠ ''Davorin Trstenjak'', Posavski Podgajci – predsjednica

odabralo je najbolje radove glazbenoga, literarnoga i likovnoga izraza učenika osnovnih i srednjih škola koje šalju na sljedeću razinu prosudbe na Nacionalno natjecanje organizatoru – Europskom domu u Zagrebu.

Izvješće možete vidjeti u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 2. 4. 2019. 14:20

MEĐUNARODNI DAN DAROVITIH UČENIKA

21.ožujka u našoj školi obilježili smo Međunarodni dan darovitih učenika. U obilježavanju dana sudjelovali su  učenici svih razreda. Provedene su različite radionice, igrale su se zabavne i kreativne igre, izvodili različiti pokusi, natjecalo se u znanju geografije. Učenici su rado sudjelovali u svim aktivnostima. Dan u školi je protekao u opuštenoj i zabavnoj atmosferi.

Priložene fotografije Međunarodnog dana darovitih učenika možete pogledati ovdje.

Sve o gore navedenom projektu, od samog začetka možete pogledati pod kategorijom EU Projekti ili klikom ovdje.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 28. 3. 2019. 08:45

21. ožujka – Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

Povodom Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom učenici i učitelji Osnovne škole „Ivan Meštrović“ Drenovci 21. ožujka 2019. obukli su šarene čarape kako bi im iskazali podršku. Svi su se razredi fotografirali sa svojim učiteljima.

Budući da je Downov sindrom uzrokovan jednim kromosomom viška na dvadeset prvom paru, gdje se umjesto dvaju nalaze tri, dvadeset prvi je dan trećega mjeseca određen biti danom osoba s tim poremećajem. Prvi se put obilježio u Singapuru 2006. godine.

Matej Delaš

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 22. 3. 2019. 10:08

Obilježavanje dana broja Pi

Dana 14. ožujka u našoj školi obilježen je dan broja Pi. Učenici petih razreda podijeljeni u skupine bili su u potrazi za znamenkama broja Pi koje su bile skrivene po cijeloj školi. Potraga je počela tako da je svaka skupina dobila prvi trag koji je morala riješiti te ju je taj trag doveo do prve znamenke broja Pi, ali i do sljedećeg traga. Otkrivajući sljedeći trag pronašli bi sljedeću znamenku te sljedeći trag sve dok nisu našli jedanaestu znamenku broja Pi. U skrivanju trgova sudjelovali su zaposlenici naše škole i učenici pojedinih razreda. Kako su se petaši zabavili, možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 22. 3. 2019. 09:46

Hippo natjecanje

22. veljače 2019. u našoj školi je prvi puta održano međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika Hippo English Language Olympiad.

Pod geslom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava.

Natjecati se mogu učenici od  do 19 godina, a natjecatelji se dijele u nekoliko kategorija prema uzrastu.

Naših 11 učenika natjecalo  se u četiri  kategorije, a natjecanje čini čitanje i slušanje s razumijevanjem. U kategoriji  Little Hippo natjecali su se učenici 3.a razreda (3 učenika) , u Hippo 1 peti razredi (2 učenice), u kategoriji Hippo 2 6.a razred (2 učenika) i  u kategoriji Hippo 3 7.a ( 4 učenice).

Svake godine je sve više škola iz Hrvatske uključeno u ovo natjecanje te je konkurencija bila velika.

Naši učenici su pokazali jako dobro poznavanje engleskog jezika i ostvarili su vrlo dobre rezultate. Na žalost, samo učenici koji su imali 100% rješen ispit prošli su dalje u sljedeći, polufinalni krug natjecanja. Mnogima je nedostajao jedan bod do prolaska u polufinale, a učenik 3.a razred Marijan Marjanović je ispit  rješio 100% te ide u polufinale natjecanja koje će se održati u Osijeku krajem ožujka.

Čestitamo svim sudionicima natjecanja, posebno Marijanu te mu želimo puno sreće i znanju u Osijeku.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 20. 3. 2019. 09:54

eTwinning - radionica i video konferencija sa Turskom

Naša škola je uključena u nekoliko eTwinning projekata među kojima je i projekt "The Rainbow school - each culture one colour". U projektu osim naše škole sudjeluju i tri škole iz Turske, dvije iz Makedonije te škole iz Italije i Bugarske.

U ovom projektu učenici upoznaju kulturu drugih zemalja kroz razne aktivnosti. Jedna od aktivnosti bila je prezentirati jedno tradicionalno jelo.  Aktivnost se  odvijala putem video poziva.

Suradnja nastavnice engleskog jezika Marije Damjanović i učiteljice Tatjane Sluganović koja vodi izvannastavnu aktivnost Domaćinstvo, koju pohađaju učenici 3.a i 4.a, bila je dobitna kombinacija za ovu aktivnost. 

Naši učenici su za partnere dobili učenike iz Turske te su im predstavili i pokazali kako se prave pogačice s čvarcima. Učenici su prvo pokazali i objasnili što su to čvarci te su krenuli u pripremu pogačica. Svojim novim prijateljima su vrlo vješto, na engleskom jeziku, obajsnili što je sve potrebno za recept te kako se priprema ova ukusna delicija našega kraja. Zasukali su rukave i pripremili vrlo ukusne pogačice. Učenici iz Turske su skuhali poznatu tursku kavu te nam pokazali svoj omiljeni desert uz kavu - rahat lokum.

Slike sa radionice možete pogledati u galeriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 20. 3. 2019. 09:50

Dani hrvatskog jezika u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“

Od 11. do 15. ožujka 2019. u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“ obilježeni su Dani hrvatskog jezika. Učenici Osnovne škole, zajedno s nastavnicima, pripremili su zanimljiv program.

U ponedjeljak 11. ožujka učenici su petoga razreda u holu uredili plakat o govorenju hrvatskim jezikom. U utorak je novinarska grupa tijekom dvaju odmora provodila anketu o posuđenicama u hrvatskome jeziku među učenicima i nastavnicima. U srijedu su nam učenici prvoga razreda recitirali pjesme o hrvatskoj domovini, a pripremila ih je učiteljica Tatjana Sluganović. U četvrtak je učenica sedmoga razreda Elena Lipinčić izložila prezentaciju o jezičnim pogreškama na javnim mjestima, a učenici su sudjelovali traženjem pogrešaka na prometnim znakovima, imenima ulica, promidžbenih plakata itd. Učenicu je pripremio učitelj Matej Delaš. U petak su učenice osmoga razreda Iva Srbiš i Ivana Anić izložile prezentaciju o Deklaraciji o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika, a pripremio ih je učitelj Josip Mašaberg.

Ovoga su tjedna svi bili vrlo aktivni i puno zanimljivoga naučili o hrvatskome jeziku. Deklaracija o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika, objavljena 17. ožujka 1967. godine, potpisana je od osamnaest znanstvenih i kulturnih institucija u Saveznoj Republici Hrvatskoj, a tražila je u tadašnjoj Jugoslaviji jednakost četiriju književnih jezika, primjenu hrvatskoga književnog jezika u školama i javnome životu te uporabu nacionalnoga imena jezika.

Ana Dogančić i Matej Delaš

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 20. 3. 2019. 09:38

Tradicionalni maskenbal u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“

U četvrtak 28. veljače 2019., s početkom u 17 sati, u Domu kulture u Drenovcima, učenici su Osnovne škole „Ivan Meštrović“ priredili tradicionalni maskenbal u kojem su sudjelovali svi učenici sa svojim učiteljima.

Sedmi razred, s razrednicom Mirnom Ristić, bio je organizator petosatnoga druženja u Domu kulture. Zanimljiv program, izbor najbolje maskiranoga razrednog odjela, tombola, ples i zabava do kasno u noć obogatili su jednu lijepu drenovačku večer kojoj su nazočili roditelji naših učenika te mnogi drugi drenovački mještani. Ovim putem Osnovna škola „Ivan Meštrović“ zahvaljuje svim pokroviteljima vrijednih tombola, roditeljima svojih učenika te svima drugima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnosti ovoga događaja.

U izboru za najbolju masku pobijedili su učenici prvoga razreda prerušeni u Robina Hooda i dobre vile te učenici petoga razreda prerušeni u kauboje.

Vaši novinari

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 20. 3. 2019. 09:24

Projektni dan – Dan sigurnijega interneta

U utorak 5. veljače 2019. godine u Osnovnoj školi „Ivan Meštrović“ Drenovci održan je projektni dan s temom Dana sigurnijega interneta. Održane su razne radionice za učenike o zaštiti interneta koje su se kasnije izložile, u 12 sati. Radile su se prezentacije, plakati, održale su se rasprave, te su se svi odlično zabavili. Svima je bilo zabavno i nadamo se da ćemo to ponoviti svake godine.

Elena Lipinčić, sedmi razred

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 18. 3. 2019. 07:59

Malo literarno sijelo

U četvrtak 28. veljače 2019., s početkom u 10.30 sati, četiri su učenice naše škole, u pratnji mentora Mateja Delaša, sudjelovale na „Malome literarnom sijelu“, natječući se sa svojim literarnim radovima, u Gradskoj knjižnici Županja. Tema je ovogodišnjega natječaja bila „O, Županjo, uvik si mi mila“, a naše su učenice predale prozne i poetske radove.

Učenice Valeria Vidović, Ivana Anić, Iva Srbiš i Mirjana Nekić sudjelovale su na tome natječaju, a nakon toga nazočile i druženju s književnikom Hrvojem Kovačevićem koji je predstavio nekoliko svojih knjiga.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 18. 3. 2019. 07:13

Sistematski pregled djece radi upisa u prvi razred

Sistematski pregled djece radi upisa u prvi razred održat će se u školi u utorak 5.3.2019. 

 

Na pregled roditelji trebaju ponijeti: zdravstvenu i cijepnu iskaznicu, zubnu putovnicu koju je ispunio stomatolog te medicinsku dokumentaciju ako dijete boluje od kakve teže bolesti ili je bio na operativnom zahvatu. 

 

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole provoditi će se u razdoblju od 31.ožujka do 15.lipnja 2019.godine,  o čemu će roditelji biti naknadno obaviješteni.  

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 2. 2019. 07:55

Posjet osmoga razreda Vukovaru

Učenici osmoga razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ bili su na jednodnevnom izletu, terenskoj nastavi iz povijesti, 14. siječnja u Vukovaru. Odali su počast svim sudionicima Domovinskog rata, posebice herojima obrane Vukovara. Slušali su predavanje o Domovinskom ratu te potom posjetili značajna mjesta u Vukovaru (Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put, Mjesto sjećanja, Memorijalni centar Domovinskoga rata, Memorijalno groblje…)

Proveli su jedan ugodan i poučan dan!

I. S., 8. a

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 31. 1. 2019. 12:55

PREDPRIJAVE ZA UPIS U 1.RAZRED

Osnovna škola „Ivan Meštrović“ Drenovci

PREDPRIJAVE ZA UPIS U 1.RAZRED

-Predprijave za upis u 1.razred provodit će se od 1. do 15. veljače 2019. od 8:00 – 14:00 sati

-Obveznici polaska u osnovnu školu za školsku godinu 2019./2020. su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2012. do 31. ožujka 2013. godine.

-Roditelji su dužni javiti se u ured pedagoginje u navedenom terminu.

-Sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu djeteta.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 28. 1. 2019. 08:56

Kreativan labaratorij - rad s grupama

Tijekom školske godine 2018./2019. nakon edukacije Stručnog tima, identifikacije potencijalno darovite djece i izrade individualiziranih programa rada za darovite učenike, započeli smo rad s grupama.

Učenici su daroviti u različitim područjima ( matematika, informatika, prirodne znanosti, povijest, likovnost, jezik, sport, dizajn i tehnologija …)

 

Nastavnici  pojedinih predmeta su upoznati da u razredu imaju darovite učenike . Organizirali smo rad u manjim homogenim skupinama (matematičari, informatičari, likovnjaci, robotičari, e-novinari, sport)

Marija Živković, pedagog i Mandica Stojčević, defektolog organizirat će radionice radi prevencije i praćenja promjena u socio-emocionalnom razvoju u heterogenim skupinama.

Priložene fotografije robotičara, matematičara, informatičara, sportaša  i radionice Slika o sebi možete pogledati ovdje.

Sve o gore navedenom projektu, od samog začetka možete pogledati pod kategorijom EU Projekti ili klikom ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 27. 11. 2018. 07:15

Odluka Povjerenstva za odabir najpovoljnije ponude za izvođenje višednevne izvanučioničke nastave

Objavljena je Odluka za odabir najpovoljnije ponude za izvođenje višednevne izvanučioničke nastave u šk.god. 2018./2019.

Odluka se može preuzeti na sljedećoj poveznici pod nazivom "Škola u prirodi, ekskurzija-javni poziv" ili klikom na link.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 23. 11. 2018. 14:08

Dan tolerancije i Dan sjećanja na žrtve Vukovara

U petak 16. studenog 2018. u Osnovnoj su školi „Ivan Meštrović“ Drenovci obilježeni Međunarodni dan tolerancije i Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine.

Dan tolerancije obilježen je pod nastavom u razrednoj i predmetnoj nastavi, a pod trećim i četvrtim satom učenici su ispred Doma kulture paljenjem svijeća i molitvom obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara, najtužniji događaj u novijoj hrvatskoj povijesti. Također su učenici osmoga razreda u školskome holu prikazali prezentaciju o bitki za Vukovar, a pripremio ih je učitelj povijesti Josip Mašaberg.

Antonia Marijančević, 5. razred

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 11. 2018. 07:36

Natjecanje u čitanju naglas – županijska razina natjecanja

Dana 25. listopada 2018. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima održana je županijska razina Natjecanja u čitanju naglas. Kao pobjednica općinske razine natjecanja, našu je školu predstavljala učenica sedmoga razreda Valeria Vidović pod mentorstvom nastavnice Karoline Bakšaj. Na natjecanju se predstavila ulomkom iz knjige C.S. Lewisa Narnijske kronike – Lav, vještica i ormar te pokazala izvrsnu pripremljenost i zavidan nastup. Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 14. 11. 2018. 08:17

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Dana 24. listopada 2018. godine s početkom u 11.00 sati u Općinskoj narodnoj knjižnici u Drenovcima održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Na kvizu su sudjelovali učenici 5., 6. i 7. razreda pod vodstvom nastavnice Karoline Bakšaj. Naslov i tema ovogodišnjega kviza je Do baštine na krilima mašte. Nacionalni kviz za poticanje čitanja provodi se online u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih ustanova i u inozemstvu. Učenici su uspješno sudjelovali u rješavanju kviza, a nakon toga uslijedilo je ugodno druženje u knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 14. 11. 2018. 08:15

Natjecanje u čitanju naglas – općinska razina

Tijekom Mjeseca hrvatske knjige Općinska narodna knjižnica Drenovci bila je domaćin i organizator općinske razine Natjecanja u čitanju naglas na kojem su u petak, 19. listopada 2018. godine, učenici od 3. do 8. razreda Osnovne škole „Ivan Meštrović“ Drenovci i Osnovne škole „Ivan Filipović“ Račinovci čitali odabrane odlomke iz omiljenih knjiga.
Ciljevi su ovoga natjecanja  poticanje  čitanja i popularizacija knjige, razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnoga vremena, unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanje usmenog izražavanja i razvijanje motivacijskih sposobnosti. Pod mentorstvom nastavnice Karoline Bakšaj, na natjecanju je sudjelovala i naša učenica Valeria Vidović te pobijedila u starijoj kategoriji. Želimo joj mnogo uspjeha u daljnjem natjecanju!

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 13. 11. 2018. 13:33

Književni susret

Svestrani književnik Dubravko Jelačić Bužimski posjetio je našu školu 7. studenoga 2018. godine. Književnom susretu nazočili su učenici predmetne nastave, a susret je vodila nastavnica Karolina Bakšaj. Naš gost, Dubravko Jelačić Bužimski, nasmijao je učenike brojnim anegdotama iz školskoga života, ali ih i poučio važnosti poštovanja i odgovornosti prema naslijeđu predaka. Književni susret protekao je u vedrom raspoloženju i ugodnom razgovoru.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 13. 11. 2018. 07:35

Europski dan jezika

 

Europski dan jezika obilježava se svake godine od 26. rujna 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe. Ove se godine naša škola uključila u obilježavanje kroz školski projekt "Koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš". Cilj je projekta promicanje kulturne i jezične raznolikosti i interkulturnog dijaloga kroz različite oblike učenja i suradnje učenika. Kroz različite aktivnosti i radionice učenici su učili o europskim zemljama te upoznali jezičnu raznovrsnost Europe. Sudjelovali su i u dva eTwinning projekta u kojima su pisali i slali razglednice u 15 europskih zemalja, izrađivali zajednički rječnik s učenicima iz drugih zemalja, pjevali i slušali pjesmu Bratec Martin na europskim jezicima te slušali učenike kako čitaju i razgovaraju na drugim jezicima.

Kako je izgledao projektni dan pogledajte u galeriji slika, a klikom na link ispod podržite nas i glasujte za naš projekt na službenoj stranici Europskog dana jezika do 20. listopada 2018. godine.

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/EventID/17352/language/hr-HR/Default.aspx

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 10. 10. 2018. 08:05

Posjet gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića

Kao i prošle godine, Grad Zagreb je osigurao udžbenike za 1272 učenika osnovnih i srednjih škola s poplavljenih područja – općine Gunja, Vrbanja i Drenovci te Grada Vrbovca.

Dana 05.09.2018.g. gospodin Milan Bandić došao je u posjet gore navedenim školama, pa tako i u OŠ „Ivan Meštrović“ Drenovci.

Učenici naše škole su se, zajedno s ostalim kolektivom, roditeljima učenika, te predstavnicima Općine Drenovci, na prikladan način zahvalili gospodinu Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 7. 9. 2018. 11:24

Početak nove školske 2018./2019. godine - Projekt "Škola za život"

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 31. 8. 2018. 10:54

Odluka o financiranju udžbenika

Poštovani roditelji,

obaviještavamo Vas kako će i ove školske 2018./2019. godine Grad Zagreb financirati udžbenike naših učenika.

Na taj način, Grad Zagreb financira udžbenike već četvrtu godinu zaredom i ovim putem im se iskreno zahvaljujemo.

Lijep pozdrav!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 4. 7. 2018. 14:55

Raspored pregleda učenika prije upisa u srednje strukovne škole Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u prilogu Vam dostavljamo dopis Doma zdravlja Županja a koji se odnosi na raspored pregleda učenika u specijalističkoj ordinaciji medicine rada i sporta prije upisa u srednje strukovne škole.

Molimo roditelje da provjere raspored pregleda učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 4. 7. 2018. 14:42

Dan Europe

Dana 10. svibnja obilježili smo Dan Europe u našoj školi prigodnom ppt. prezentacijom u holu škole koju su pripremile učenice 8. b razreda pod vodstvom nastavnika Ivana Groznice.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 16. 5. 2018. 09:26

Predavanje o održivom razvoju

Predavanje o održivom razvoju (Projekt ,,Osmišljavanje i provedba integralnog razvoja lokalne zajednice temeljem iskustva s otoka Krka“)

 

U četvrtak, 10.  svibnja 2018. u našoj je školi održano tematsko predavanje gosp. Vjerana Piršića za učenike i učitelje viših razreda.

Predavanje je aktualiziralo vrlo važnu temu održivog razvoja. Bilo je prilagođeno ciljanoj populaciji.  Učenicima je na zanimljiv način prezentirana važnost stjecanja novih navika na temeljima održivog razvoja. Ukazalo im se na razumijevanje globalnih procesa (klimatske promjene, održivi razvoj,...) s naglaskom na utjecaj istih na našu lokalnu zajednicu. Objašnjeno je  koje su aktivnosti potrebne da bi se iskoristile prednosti i ublažile posljedice tih procesa.  Učenici su pokazali veliki interes za temu.  Aktivno su sudjelovali u raspravi tijekom i nakon predavanja. Predavanje je kod učenika razvilo  ekološku svijest i potaknulo ih da žive u skladu sa načelima održivog razvoja i pobudilo im želju za promjenom dosadašnjih navika.


Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 16. 5. 2018. 09:21

PROJEKT SIGURNA ŠKOLA

U sklopu projekta  ''Sigurna škola'' u utorak 8. svibnja 2018. godine učenici predmetne nastave prisustvovali su predavanju o sigurnosti u školi, odnosno kako se ponašati tijekom kriznih situacija, kao što su: poplava, potres, požar, oluja, talačka kriza, prijetnja oružjem, ekstremni vremenski uvjeti (vrućine i hladnoće) te nailazak na minska eksplozivna sredstva.

Predavanje je održao gospodin Ivica Čutura, univ. spec. dipl. ing. sigurnosti. Definirajući pojedine krizne situacije gosp. Čutura nas je upoznao i s koracima koje moramo poduzeti i kako se ponašati u određenoj situaciji kako bismo sačuvali svoj život.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 16. 5. 2018. 09:17

Pjesnički susreti u Drenovcima

Kao i svake godine, u našemu se mjestu tijekom mjeseca svibnja održavaju Pjesnički susreti.  Dana 4. svibnja 2018. našu je školu posjetilo dvoje sudionika 29. pjesničkih susreta – predsjednik Društva hrvatskih književnika Đuro Vidmarović i književnica  Dijana Burazer. Gdin Đuro Vidmarović upoznao nas je s djelovanjem  Društva hrvatskih književnika, a gđa Dijana Burazer pročitala nam je nekoliko pjesama iz svojih zbirki, a iza svake pjesme slijedio je kratak opis kako ju je napisala i što joj je bio povod. Učenici su bili oduševljeni. Gđa Dijana iznimno je nadahnjujuća osoba, energična, simpatična i zrači pozitivnom energijom. Sve nas je oduševila svojom  neposrednošću i svojim predivnim pjesmama. Naše smo goste ispratili velikim pljeskom, s nadom da će nas ponovno posjetiti.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 7. 5. 2018. 10:58

Književni susret

Dana 25. travnja 2018. našu je školu posjetio  književnik Jadranko Bitenc. Književni susret vodila je nastavnica Karolina Bakšaj, a nazočili su mu učenici predmetne nastave. Naš gost Jadranko Bitenc vrlo je zanimljivo i dinamično predočio učenicima svoj životni put, djetinjstvo, školovanje i književni rad. Učenici nisu poštedjeli našeg gosta ni brojnim znatiželjnim upitima i na kraju ga ispratili toplim pljeskom i riječima zahvalnosti za ugodne trenutke druženja.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 4. 5. 2018. 10:34

Zelena čistka 2018.

Dana 20. travnja 2018. u našoj je školi održana akcija Zelena čistka. Prije same akcije, održano je predavanje učenika 8. a razreda pod nazivom Zelena čistka. Predavanjem su nas potaknuli na osvještavanje i zajedničko sudjelovanje u ovakvim i sličnim akcijama kojima je cilj očuvanje bližeg okoliša te na taj način i šireg okruženja, kao i cijeloga planeta. Isticanjem eko poruka koje iz toga proizlaze učenici su došli do zaključaka da je čist okoliš  pravo svakoga čovjeka, ali i obaveza. Ljudi su ti koji stvaraju otpad i samo naše ponašanje određuje kakva će nam biti budućnost. Nakon predavanja, započela je sama akcija prikupljanja otpada. Naši su učenici  pokupili sve vrste otpada kojeg su pronašli u širem i užem krugu škole te centru mjesta.

 Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 24. 4. 2018. 07:47

Dan darovite djece

Dana 21. ožujka obilježava se Dan darovite djece. Od ove školske godine i u našoj se školi obilježava taj dan različitim aktivnostima. Cilj je ovoga dana skrenuti pozornost javnosti na prava darovite djece te odgojno – obrazovne potrebe koje proizlaze iz njihovih specifičnih osobina. Naša škola broji 146, od toga 17 darovitih. Za darovite učenike razredne nastave organizirana je radionica izrade slikovnice, a za učenike predmetne nastave radionica izrade predloška za logo škole i pisanja školske himne. Daroviti učenici sudjeluju i u projektu Kreativni laboratorij : projekt poticanja darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji. Radionice s učenicima razredne nastave odvijale su se pod mentorstvom učiteljica Biserke Misir  i Karoline Bakšaj, a radionice s učenicima predmetne nastave  provodile su defektologinja Dea Kričkić i pedagoginja Marija Živković.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

Malog kreativca možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 3. 2018. 11:55

PLANETARIJ

Učenici naše škole 23.ožujka 2018. bili su u Osnovnoj školi „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji na obilježavanju Znanstvenog integriranog dana. Učenicu su imali priliku pogledati Planetarij te kreativne i edukativne radionice koje su priredili učitelji škole u Gunji. Zahvaljujemo djelatnicima škole Gunja na izvrsno pripremljenim aktivnostima i gostoprimstvu.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 3. 2018. 11:26

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŠUMA I VODA

Dana 22. ožujka 2018. godine u našoj je školi obilježen Svjetski dan zaštite šuma i voda. Učenice 8. a razreda s nastavnikom geografije Ivanom Groznicom pripremile su prigodnu prezentaciju koju su prezentirale svim učenicima razredne i predmetne nastave.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 3. 2018. 11:17

Dani hrvatskoga jezika

Dana 14. ožujka u našoj su školi obilježeni Dani hrvatskoga jezika. Manifestacija Dani hrvatskoga jezika utemeljena je u spomen na Deklaraciju o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika. Obilježava se svake godine od 11. do 17. ožujka. Učenice 6. razreda ispričale su nam zanimljive pojedinosti o nastanku Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga jezika, prvom hrvatskom pravopisu i borbi hrvatskih jezikoslovaca za očuvanje hrvatskoga jezika te nam na kraju poručile da trebamo čuvati i voljeti svoj jezik.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 22. 3. 2018. 09:32

EDUKACIJA „RAZVOJ PSIHOSOCIJALNIH METODA I OBLIKA RADA PRILAGOĐENIH ZA RAD S DAROVITIMA TE UNAPRJEĐENJE MENTORSKOG RADA UČITELJA I STRUČNIH SURADNIKA U RADU S DAROVITIMA" 14. 03. 2018.

Anja Melcher, profesoica i psihoterapeut iz Centra za savjetovanje i edukaciju Cjelovitost iz Zagreba održala je  2. dio edukacije u trajanju od  6 sati.

Edukacija je održana 14.03.2018. u OŠ „Ivan Filipović „ Račinovci    Na edukaciji su nazočili članovi Projektnog tima OŠ „ Ivan Meštrović „

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 3. 2018. 10:57

Europa u školi 2018. Vijest ima dokument u privitku

Dana 8. ožujka 2018. godine u našoj je školi održana županijska razina natjecanja Europa u školi 2018.

Povjerenstvo u sastavu: Klara Benčik-Matić  (OŠ Mate Lovraka, Županja), Karolina Bakšaj (OŠ ''Davorin Trstenjak'', Posavski Podgajci), (Vlasta Galić, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara, Vinkovci), Darko Domaćinović (Glazbena škola Josipa Runjanina, Vinkovci), Dunja Golek (OŠ Vladimira Nazora, Vinkovci) i Katica Vukoja (OŠ ''Ivan Meštrović'', Drenovci) odabralo je radove koji su predloženi za državnu razinu natjecanja Europa u školi 2018.

Izvješće možete vidjeti u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 16. 3. 2018. 10:51

Studijski posjet - Nuštar

Dana 21.02.2018. članovi Projektnog tima Osnovne škole „Ivan Meštrović“ iz Drenovaca bili su u posjetu Osnovnoj školi Zrinskih  Nuštar-mentor školi u projektu sa ciljem upoznavanja s programom za darovite.

U školi nam je skupina Znalci Genijalci prezentirala svoje radove. U PŠ Cerić u 3. razredu učiteljice Marice Jurec ,učenici su nam prezentirali svoje projekte.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 28. 2. 2018. 08:01

Dan sigurnijeg interneta

Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta
 

Tijekom prvog i drugog polugodišta svi učenici viših razreda sudjelovali su u ciklusu radionica na temu sigurnijeg interneta koje su vodile defektologinja Dea Kričkić i pedagoginja Marija Živković. Tijekom radionica učenici su se upoznali s prednostima i opasnostima korištenja interneta, pravilima ponašanja i načinima zaštite na internetu.

Učenici 5.a razreda izradili su plakat sa savjetima za sigurnije korištenje interneta te su ga povodom Dana sigurnijeg interneta predstavili 4.a razredu i kroz kratko predavanje prenjeli znanja koja su naučili tijekom radionica.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 9. 2. 2018. 08:52

EDUKACIJA „RAZVOJ PSIHOSOCIJALNIH METODA I OBLIKA RADA PRILAGOĐENIH ZA RAD S DAROVITIMA TE UNAPRJEĐENJE MENTORSKOG RADA UČITELJA I STRUČNIH SURADNIKA U RADU S DAROVITIMA" 3. i 4. 2. 2018.

 Anja Melcher, profesoica i psihoterapeut iz Centra za savjetovanje i edukaciju Cjelovitost iz Zagreba održala je edukaciju u trajanju od  12 sati.

Edukacija je održana 03. i 04..02.2018. u OŠ „Ivan Meštrović „ Drenovci-partner u projektu.     Na edukaciji su nazočili članovi Projektnog tima OŠ „ Ivan Filipović „Račinovci - nositelj projekta, članovi Projektnog tima Osnovna škola Ladimirevci –partner u projektu i članovi Projektnog tima Osnovne škole  Zrinskih  Nuštar- partner, škola mentor.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 2. 2018. 10:41

EDUKACIJA „POTICANJE KREATIVNOSTI ZA DAROVITU I POTENCIJALNO DAROVITU DJECU“ 27. i 28.1.2018.

Psiholozi Josipa Mamužić i Ivan Alagić, voditelji udruge „Klikeraj“ iz Osijeka, održali su edukaciju na temu „Poticanje kreativnosti za darovitu i potencijalno darovitu djecu“ u trajanju od 12 sati.

Edukacija je održana 27. i 28..01.2018. u OŠ „Ivan Filipović „ Račinovci - nositelj projekta.

Članovi Projektnog tima OŠ „Ivan Meštrović „ Drenovci -partner na projektu nazočili su edukaciji.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 2. 2018. 10:25

PREDPRIJAVE ZA UPIS U 1.RAZRED

-Predprijave za upis u 1.razred provodit će se 1. i 2. veljače 2018. od 9:00 – 12:00

-Obveznici polaska u osnovnu školu za školsku godinu 2018./2019. su djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2011 do 31. ožujka 2012. godine.

-Roditelji su dužni javiti se u ured pedagoga u navedenom terminu.

-Sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu i OIB djeteta.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 1. 2018. 12:18

Posveta škole

Kako bi uspjeh u radu i učenju bio što bolji, potreban je Božji blagoslov. Tako smo 19. siječnja 2018. godine svi nazočili obredu posvete škole. Učenici su sudjelovali pjesmom, sviranjem i čitanjem ulomka iz Svetoga pisma, psalma te molitvi vjernika. Nakon pročitanoga Evanđelja, župnik je prisutnima uputio prigodnu poruku. Rekao je da je svakomu potreban Božji blagoslov očitovan u miru i poslušnosti kako bismo svi uspješno odrađivali svoje obaveze. Obred je završio blagoslovom i pjesmom u kojoj smo dali slavu milosrdnom Bogu.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 1. 2018. 07:27

EDUKACIJA „ Suradničke aktivnosti za darovitu djecu u online okruženju „

Algebra-otvoreno učilište, predavač Dario Car održao online edukaciju koja je obuhvatila teme: kako osmisliti dobre suradničke aktivnosti darovite djece u online okruženju, organiziranje i usmjeravanje suradničkih aktivnosti, digitalni alati za suradničke aktivnosti, osmišljavanje i izrada anketa, kvizova i provjera znanja (alati), praćenje i vrednovanje suradničkih aktivnosti u online okruženju, suradnja među školama u trajanju 10 sati ,2 dana  (11.12.2017. i 13.12.2017.)

Na edukaciji su sudjelovali članovi tima  projekta „Poticanje darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji“.

Galeriju slika možete pogledato ovdje, a više o projektu na sljedećem linku.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 28. 12. 2017. 07:36

Sveti Nikola 2017.g.

Dana 6. prosinca, povodom blagdana Svetoga Nikole,  u našoj je školi održana priredba. Program je osmislila i s učenicima pripremila vjeroučiteljica Ana Baotić. Oduševljenje svih učenika izazvao je dolazak svetoga Nikole koji je djeci zahvalio na lijepoj priredbi i nagradio sve učenike malim slatkim poklonima.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 19. 12. 2017. 08:13

Dan sjećanja na žrtve Vukovara

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara  u našoj je školi 17. studenoga 2017. godine održan kraći program kako bismo se sjetili i poklonili žrtvama grada Vukovara. Program je započeo izlaganjem učenica 8. a razreda o ratnim stradanjima u Vukovaru. Također, učenice 6. razreda pročitale su dvije pjesme posvećene ovom herojskom gradu te dvije priče Siniše Glavaševića, vukovarskog novinara i ratnog izvjestitelja koji je stradao na Ovčari. Dan sjećanja na žrtve Vukovara završen je zajedničkom molitvom i paljenjem lampiona u centru mjesta.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 27. 11. 2017. 13:28

Info dan 2017.

Dana 15. studenoga 2017. godine održan je prvi Informativni dan u 2017./2018. školskoj godini. Predavanje za roditelje o opasnostima interneta i društvenih mreža održala je defektologinja Dea Kričkić. Pregled događanja od početka školske godine do sada prezentirala je učenica Franciska Nekić. Također, roditelji su se mogli okrijepiti limunadom i kolačićima koje su pripremili učiteljica Tatjana Sluganović te učenici koji pohađaju izvannastavnu skupinu Domaćinstvo. Nakon navedenoga programa uslijedili su individualni razgovori roditelja s nastavnicima.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 11. 2017. 07:56

Čitamo kroz povijest

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2017. učenici 5.  i  8. a,b  razreda, zajedno s nastavnicama Katicom Vukoja i Karolinom Bakšaj, 15. studenoga 2017. posjetili su Općinsku narodnu knjižnicu Drenovci te nazočili predavanju i radionici pod nazivom Čitamo kroz povijest koju je održala  kustosica Muzeja Cvelferije Martina Mišetić.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 11. 2017. 07:52

Pobjednik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Ovogodišnji pobjednik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja je učenik 5. razreda Patrik Sladović.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja  natjecanje je za mlade čitatelje. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 21. 11. 2017. 07:46

DUŠNI DAN 2017.

U četvrtak, 2. studenoga 2017. učenici od prvog do osmog razreda zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima posjetili su mjesno groblje gdje su se svi zajedno pomolili i zapalili lampione te tako odali počast svima koji počivaju na groblju.

 

Galeriju slika možete pogleadti ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 11. 2017. 07:57

IZVANUČIONIČKA NASTAVA

Dana 31. listopada 2017. godine učenici 1., 2. i 4. razreda nazočili su izvanučioničkoj nastavi u Osijeku pod vodstvom učiteljica: Tatjane Sluganović, Nikoline Jozić, Irene Stjepanović i Karoline Bakšaj. Posjetili su Dječje kazalište Branimira Mihaljevića te uživali u predstavi Ah, ta današnja djeca. Nakon predstave uputili su se na ručak u omiljeni restoran McDonald's, a kasnije u obilazak grada. Povratak kući uslijedio je u poslijepodnevnim satima.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 11. 2017. 07:54

CVELFERICA, PANONIZAM, PISMO KNJIŽEVNOSTI, ZNANOSTI I KULTURE

Dana 26. listopada 2017. godine u našoj je školi povodom Mjeseca hrvatske knjige predstavljen projekt Katedre za hrvatsku književnost Filozofskoga fakulteta u Osijeku Cvelferica, panonizam, pismo književnosti, znanosti i kulture. Projekt su predstavili sami autori, profesori Filozofskoga fakulteta u Osijeku : Goran Rem, Ružica Pšihistal, Sanja Jukić i Ivan Trojan. Sam projekt kroz šest knjiga ilustrira tradicijsku književnu produkciju Cvelferije, koja je bogata i opširna. U njemu je Cvelferija predstavljena kao prostor bogat pismom, kazivačima, kulturom i pučkom predajom. Predstavljanju su nazočili učenici predmetne nastave, a  program je vodila  nastavnica Karolina Bakšaj.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 11. 2017. 07:51

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

U srijedu, 25. listopada 2017. godine s početkom u 12.00 sati u Općinskoj narodnoj knjižnici u Drenovcima održan je Nacionalni kviz za poticanje čitanja u kojem su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda. Naslov i tema ovogodišnjega kviza je Čitanje ne dolazi u pitanje. Nacionalni kviz za poticanje čitanja provodi se online u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske, a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u inozemstvu. Učenici su uspješno sudjelovali u rješavanju kviza, a nakon toga  uslijedilo je ugodno druženje u knjižnici.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 11. 2017. 07:46

42. godišnja ATTE konferencija

Voditelji timova projekta „Poticanje darovitosti učenika osnovnih škola  u Slavoniji „  iz OŠ „ Ivan Filipović „ Račinovci, OŠ  Zrinskih Nuštar , OŠ Ladimirevci ,OŠ „ Ivan Meštrović „ Drenovci od 23.10. do 25.10.2017. sudjelovali na  42. godišnjoj ATTE konferenciji. Tema konferencije je bila  Promjena perspektiva i pristupa u suvremenoj nastavi a jedna od podtema Obrazovanje darovitih učenika.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 31. 10. 2017. 08:08

EDUKACIJA "IDENTIFIKACIJA DAROVITOSTI U ŠKOLI" Vijest ima dokument u privitku

Psiholozi Josipa Mamužić i Ivan Alagić, voditelji udruge „Klikeraj“ iz Osijeka, održali su edukaciju na temu „Identifikacija darovitosti u školi“.

Edukacija je održana 12.10.2017. u OŠ „Ivan Filipović „ Račinovci - nositelj projekta.

Svi članovi Projektnog tima OŠ „Ivan Meštrović „ Drenovci -partner na projektu nazočili su edukaciji.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 30. 10. 2017. 09:45

BLAGOSLOV KRUHA I PLODOVA ZEMLJE

Kao i svake godine i ovog smo listopada u našoj školi  obilježili Dane zahvalnosti za kruh i plodove zemlje.

Pripremljen je kratak program u kojem su sudjelovali e-novinari ppt. prezentacijom,  učenice 6. a razreda pjesmama o kruhu te članovi vjeronaučne skupine koji su nam izveli prigodan igrokaz.

Naš  župnik Željko Šimić zazvao je Božji blagoslov na sve prisutne te kruh, peciva, kolače i plodove zemlje koje su učenici donijeli u školu. Na kraju smo svi zajedno uz glazbenu pratnju Elene Lipinčić na pianu otpjevali pjesmu ''Primi ove darove, naš Oče''. Prije povratka na nastavu blagovali smo slasne proizvode vrijednih ruku roditelja naših učenika.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 17. 10. 2017. 08:08

Europski tjedan sporta 2017.g.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2017. godini održao se treći put.

Glavna tema kampanje za Tjedan sporta i dalje je „#BeActive“ te bi se njome trebalo potaknuti javnost da bude aktivna, ne samo tijekom tog tjedna nego i cijele godine.

KADA?

Službeno otvorenje Europskog tjedna sporta 2017. održalo se u Tartuu, u Estoniji 23. rujna. U Republici Hrvatskoj Tjedan se obilježio od 23. do 30. rujna 2017. godine.

I učenici naše škole obilježili su Europski tjedan sporta mnogobrojnim sportskim aktivnostima.

ZAŠTO?

Šport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko športa možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi.

KAKO?

Europski tjedan športa inicijativa je Europske komisije. Tjedan sporta diljem Europe provodit će se vrlo decentralizirano i u bliskoj suradnji s nacionalnim koordinatorima te brojnim različitim partnerima koji snažno podupiru Tjedan sporta. Europski tjedan sporta 2017. bit će organiziran oko središnjih tema: Obrazovanje, Radno mjesto, Otvoreni prostor, Športski klubovi i fitness centri. Za svako od navedenih okruženja organizirat će se brojne inicijative i aktivnosti na različitim razinama (na europskoj, nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini).

CILJ?

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u športu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Trebao bi okupiti pojedince, tijela javne vlasti, sportski pokret, organizacije civilnog društva i privatni sektor. Lokalnim inicijativama Tjedan sporta potaknut će Europljane da redovito budu aktivni (#BeActive) te će im omogućiti više vježbanja u svakodnevnom životu.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 9. 10. 2017. 07:34

NATJEČAJ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Izvješćujemo Vas da je na temelju Zakona o nagradi za promicanje prava djeteta (NN br.: 96/03 i 33/05) i članka 2. Pravilnika o Nagradi za promicanje prava djeteta (NN br.: 111/05) Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo Natječaj za dodjelu "Nagrade za promicanje prava djeteta" u 2017.g.

Natječaj je objavljen 29. rujna te je otvoren do 14. listopada 2017.g.

Ovdje dostavljamo i link na objavljeni Natječaj u Narodnim novinama.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 4. 10. 2017. 10:04

Projekt poticanja darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola „Ivan Meštrović“ sudjeluje u dvogodišnjem projektu „ Kreativni laboratorij-projekt poticanja darovitosti učenika osnovnih škola u Slavoniji „ kao škola partner.

Više o projektu je u priloženom dokumentu WEB.docx.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 26. 9. 2017. 07:34

OSMAŠI U VUKOVARU

Naši su osmaši sa svojim razrednicima Anom Baotić i Domagojem Janjićem u sklopu projekta ''Posjet osmih razreda Vukovaru'' posjetili  Vukovar 5. i 6. rujna 2017. godine.

Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. Učenici su upoznati s demokratskim procesima koji su doveli do stvaranja suverene i samostalne Republike Hrvatske te kako je ona obranjena u Domovinskom  ratu. Nakon predavanja posjetili su memorijalna mjesta na širem području grada Vukovara te naučili o događajima koji su se ovdje odigrali ratne 1991. godine (Trpinjska cesta, Ovčara, Vukovarska bolnica, Vodotoranj…) Osim novih spoznaja o povijesti Domovinskog rata, učenici su imali prilike upoznati se s  povijesnom i kulturnom baštinom grada Vukovara (posjet Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture).

Dvodnevni posjet Vukovaru završio je Školom mira, predavanjem koje šalje poruku mira, nenasilja i tolerancije te kvizom znanja na kojem su naši učenici osvojili treće mjesto.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 15. 9. 2017. 07:23

PRVAŠIĆI 2017./2018.

4. rujna 2017. godine još je jedna generacija prvašića zakoračila prvi put u školu. Pomalo nesigurni prvašići i njihovi uzbuđeni roditelji dočekani su programom dobrodošlice. Nove su đake ohrabrili stariji učenici igrokazom "Nema toga što ne može dijete" i pjesmom "Himna zadrugara". Prigodni program pripremila je učiteljica Gabrijela Zečević sa svojim učenicima s Dramsko - scenske skupine.

Nakon izvedbe programa mali đaci su u pratnji svojih roditelja s učiteljicom nastavili druženje u svojoj veseloj učionici. Bilo je zabavno uz prigodne darove i šarenilo učionice prvi put sjesti s prijateljem u školsku klupu.

Svim prvašićima želimo sretne prve školske korake, a roditeljima na dar stihove pjesme "Nema toga što ne može dijete" uz nekoliko fotografija.

"Zgužvali se prvašići oko vrlih vrata.
Upoznali svjetsku slavu prvog školskog sata.
Ispleli im učitelji najtoplija gnijezda.
Te su klupe trampolini na putu do zvijezda.

Među njima sada trepću glumci i mornari,
prodavači, učitelji, sestre i urari.
Među njima sada rastu pisci i poete…
Svi nek čuju: Nema toga što ne može dijete!"
 
Natali Šarić
 
Galeriju slika možete pogledati ovdje.
 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 8. 9. 2017. 07:20

OBAVIJEST O POČETKU NOVE ŠKOLSKE 2017./2018. GODINE

DRAGI UČENICI!

NOVA ŠKOLSKA 2017./2018. GODINA POČINJE DANA 04.09.2017.G. S POČETKOM U 13:20 SATI (OSIM UČENIKA 1. RAZREDA).

UČENICI PRVOG RAZREDA DUŽNI SU DOĆI DANA 04.09.2017.G. U 14:00 SATI

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 31. 8. 2017. 12:10

PODJELA SVJEDODŽBI

DRAGI UČENICI!

OBAVIJEŠTAVAMO VAS KAKO ĆE PODJELA SVJEDODŽBI BITI DANA 04. SRPNJA 2017.g. (UTORAK) U 09:00 SATI U OŠ „IVAN MEŠTROVIĆ“ DRENOVCI.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 28. 6. 2017. 07:43

Upisi u 1. razred - šk.god. 2017./2018.

Poštovani roditelji, obavijest o upisima učenika u 1. razred OŠ možete pročitati ovdje, dokument pod nazivom "Upisi u prvi razred".

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 29. 5. 2017. 07:17

Posjet muzeju cvelferije

Dana 19. svibnja učenici 6. razreda pod vodstvom nastavnice Karoline Bakšaj posjetili su izložbu Narodne nošnje – obnovljena baština Cvelferije koju su priredili KUC Travno – Posudionica i radionica narodnih nošnji iz Zagreba i Muzej Cvelferije. Autorica postava bila je Bojana Poljaković Popović, etnologinja i kulturni antropolog, viša stručna suradnica za kulturne i edukativne programe. Nakon kratkog predavanja autorice postava, uslijedilo je razgledavanje izložbe te prigodna likovna radionica.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 25. 5. 2017. 07:33

Testiranje za upis učenika u prvi razred osnovne škole u šk. god. 2017-2018

Dragi roditelji,

obaviještavamo Vas da je utvrđen raspored testiranja za upis u prvi razred osnovne škole za šk. godinu 2017./2018.

Raspored možete preuzeti OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 9. 5. 2017. 14:02

Sudjelovanje na županijskoj smotri učeničkih zadruga

Naša učenička zadruga Dren sudjelovala je 4. svibnja 2017. godine na 15. županijskoj smotri učeničkih zadruga Vukovarsko-srijemske županije. Smotra se održala u prostoru Drvodjelske tehničke škole i Srednje strukovne škole u Vinkovcima. Predstavnici naše zadruge bili su nastavnica Sanja Huber, nastavnik Ivan Groznica te učenice Klara Lipinčić i Tamara Nekić.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 8. 5. 2017. 08:12

Dan sporta 2017.

U četvrtak 4. svibnja 2017. godine obilježili smo Dan sporta. Učenici, zajedno s nastavnicima, učiteljima i roditeljima, natjecali su se u različitim sportskim disciplinama. Dan sporta započeo je, već tradicionalnom aktivnošću, trčanjem krosa. Nakon krosa uslijedilo je skakanje u vrećama, nogomet, bacanje kugle, košarka, povlačenje užeta, odbojka. Ovaj je dan, kao i svake godine, bio vrlo zabavan.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 8. 5. 2017. 08:02

Književni susret 2017

Povodom obilježavanja 28. Pjesničkih susreta u Drenovcima – ''Drenovci 2017.'' našu je školu 5. svibnja 2017. godine posjetila književnica Diana Rosandić iz Rijeke. Književni je susret vodila nastavnica Karolina Bakšaj.  Nakon izlaganja o svom životu i radu, učenici su imali priliku pitati gospođu Dianu sve što ih zanima, a ona im je, odgovarajući na pitanja, dala i nekoliko korisnih savjeta vezanih za pisanje i  školovanje.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 8. 5. 2017. 07:41

Nagrađeni učenici na natjecanju Europa u školi 2017.

Na nacionalnoj razini natjecanja Europa u školi 2017. godine koje se održalo u Zagrebu, nagrađene su dvije učenice naše škole.

U kategoriji likovnih radova od 1. do 4. razreda OŠ – peto mjesto osvojila je Ema Strgar, učenica 2. razreda (mentorica Biserka Misir).

U kategoriji literarnih radova od 5. do 8. razreda OŠ – deseto mjesto osvojila je Nikolina Iličić, učenica 7.a razreda (mentor Antun Lešić).

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 2. 5. 2017. 08:44

AKCIJA "ZELENA ČISTKA" U NAŠOJ ŠKOLI

Dana 24. travnja 2017. g. obilježili smo Dan planeta zemlje jednodnevnom akcijom ''Zelena čistka'' čiji je cilj čišćenje smeća (otpada). Akcija je trajala jedan školski sat, a u njoj su sudjelovali svi učenici zajedno s učiteljima i nastavnicima te očistili školski okoliš od smeća.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 26. 4. 2017. 10:31

ZELENA ČISTKA

 

24. travnja 2017. godine naša škola sudjeluje u globalnoj akciji čišćenja okoliša, koja se u Hrvatskoj provodi pod nazivom Zelena čistka. Taj dan svi učitelji i učenici čistit će okoliš škole i mjesta.

Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2015 (Očistimo svijet 2015), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let's do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera, koji su u cijeloj zemlji, u jednom danu očistili 10.000 tona otpada sa budžetom od 500.000 eura, dok bi državi za isti pothvat trebalo 22.500.000€ i 3 godine. Akcija svake godine postiže sve bolje rezultate. Prošle godine u njoj je sudjelovalo preko 11 milijuna volontera iz 112 zemalja, uključujući i Hrvatsku. Gotovo 52.000 volontera, iz svih županija, očistilo je 4.800 tona otpada samo u jednome danu! Kako najbolje opisati što je učinjeno, kako predočiti koliko je to 4.800 tona otpada očišćenih s divljih odlagališta? Zasigurno nekoliko desetina nogometnih igrališta ili možda stotine dječjih igrališta. Rezultat Zelene čistke je puno više od same matematike. Nisu to samo očišćene tone i brojka volontera. Zelena čistka je zajedništvo, povezanost, pomaganje, pokretanje, poduzimanje, uzimanje stvari u svoje ruke za bolje sutra.

Svi ste pozvani sudjelovati u akciji i dati svoj doprinos!

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 7. 4. 2017. 10:51

LUTKARSKO PROLJEĆE 2017

U ponedjeljak, 3. travnja 2017. godine u Domu kulture u Drenovcima upriličena je svečanost službenog otvorenja 22. lutkarskog proljeća u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U prigodnom programu otvorenja sudjelovali su i učenici OŠ ''Ivan Meštrović'' dvjema pjesmama i scensko-glazbenim nastupom pod vodstvom nastavnika Glazbene kulture Edvina Čajtinovića i učiteljice Gabrijele Zečević. Zatim je uslijedila predstava ''Priča s morskog dna'' koju je izvelo Dječje kazalište B. Mihaljevića iz Osijeka.

Lutkarsko se proljeće održava od 3. do 8. travnja 2017. na kojem će nastupiti 18 lutkarskih kazališta koje će odigrati ukupno 110 predstava.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 4. 2017. 09:07

Izrada straničnika za knjige

Učenici 7. a i 7. b razreda sudjelovali su u radionici na kojoj su izrađivali straničnike za knjige. Ukrašavali su ih i ispisivali na prvom slavenskom pismu – glagoljici. Radionicu su organizirali nastavnik Antun Lešić i nastavnica Katica Vukoja povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika. Straničnike koristimo za obilježavanje mjesta u knjizi gdje smo stali s čitanjem ili za označivanje stranica na kojima se nalazi neki zanimljiv podatak. Postoje još neki nazivi za straničnik: knjižni označivač, listokaz, a najčešće se koristi naziv bookmarker.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 24. 3. 2017. 08:52

Predstavljanje slikovnica - Antun Abramović

Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika u našoj je školi 15. ožujka održan književni susret s gospodinom Antunom Abramovićem te predstavljanje njegovih slikovnica Princeza Čpela i Zeko Muci i strašni gusari. Književni susret vodila je nastavnica Karolina Bakšaj. Od početne zamisli do realizacije samih slikovnica prošlo je nekoliko godina, no primjer su kako lijepa riječ i slika stvaraju sinergiju. Zanimljiva priča i lijepe ilustracije zaintrigirali su naše učenike. Tijekom predstavljanja slikovnica, učenici su postavljali pitanja na koja je autor spremno odgovarao te svojom neposrednošću i toplinom kojom se obraća najmlađim čitateljima stvorio ugodno ozračje u kojem je proteklo druženje koje će učenicima ostati dugo u sjećanju.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 24. 3. 2017. 08:42

EUROPA U ŠKOLI 2017. Vijest ima dokument u privitku

Županijska razina natjecanja Europa u školi 2017. u literarnom, glazbenom i likovnom izričaju za osnovne i srednje škole održana je u našoj školi 8. ožujka 2017. godine.

 

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

Mira Filipović-Trabak,  Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca, Vinkovci - član

Vlasta Galić, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara, Vinkovci – član

Klara Benčik-Matić, OŠ Mate Lovraka, Županja – član

Zrinka Šimunović, GŠ Josipa Runjanina, Vinkovci – član

Karolina Bakšaj,  OŠ ''Davorin Trstenjak''  Posavski Podgajci – član

Katica Vukoja, OŠ ''Ivan Meštrović'' Drenovci - predsjednik

 

odabralo je najbolje radove literarnoga, glazbenoga i likovnoga izraza učenika osnovnih i srednjih škola koje šalje na sljedeću razinu prosudbe na Nacionalno natjecanje organizatoru – Europskom domu u Zagreb.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 10. 3. 2017. 07:56

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Vinkovcima 6. ožujka 2017. g. Na natjecanju je sudjelovala naša učenica Tamara Nekić (8. a razred) koja je osvojila drugo mjesto. Učenicu je za natjecanje pripremala njezina mentorica Katica Vukoja.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 7. 3. 2017. 07:07

VALENTINOVO 2017.

U školskom holu 14. veljače 2017. godine obilježili smo Valentinovo – Dan zaljubljenih čitanjem prigodnih ljubavnih pjesama.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 3. 2017. 11:22

Predavanje o shemi školskog voća

Gospođa Marina Kalistović, dipl. ing. poljop., našim je učenicima 17. veljače 2017. godine u prostorijama škole održala predavanje o shemi školskog voća.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 3. 2017. 10:15

Maskenbal 2017.

Organizatori ovogodišnjeg maskenbala bili su učenici 7. a i 7. b razreda, njihovi roditelji i razrednici Ana Baotić i Domagoj Janjić. Maskenbal je održan 23. veljače 2017. u prostorijama Doma kulture. Program je započeo u 17.00 h. Gosti su se mogli okušati u brojnim zabavnim igrama (ples oko stolica, ples srdaca, ples s narančama, jedenje jabuka, jedenje kolača...). Izabrane su i najbolje maske (učenici prvog i petog razreda) za koje su izdvojene prigodne nagrade. Tijekom večeri izvlačile su se tombole. Osim učenika iz škole, maskenbalu su prisustvovali nastavnici i brojni gosti iz sela koji su se mogli osladiti kolačima, tortama, sendvičima, hot-dogovima, kokicama i sokovima koje su pripravili i posluživali roditelji naših sedmaša. Uz prigodnu glazbu do kraja večeri, svi su se dobro zabavili.

Slike iz galerije možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 6. 3. 2017. 10:01

ZAŠTO SIRIJA? Vijest ima dokument u privitku

Na međuopćinskoj razini smotre literarno-dramskog stvaralaštva (LiDraNo 2017.) županjskoga područja našu je školu predstavljala učenica Anamarija Brkić (7. a razred). U svojem radu "Zašto Sirija?" opisala je vlastito viđenje suvremenih ratnih zbivanja s posebnim naglaskom na događanja u Siriji, a kako to izgleda možete pročitati u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 8. 2. 2017. 12:22

Natječaj za ravnatelja/icu Škole Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Darko Pušeljić  datum: 2. 6. 2016. 17:37
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 2. 2018.

Ukupno: 30299
Ovaj mjesec: 645
Ovaj tjedan: 13
Danas: 13

e-Dnevnik

 


Kalendar
« Svibanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Pročitajte

Dnevni tisak

 


Omiljene stranice


Webmail skole.hr


TV program


Internet

Baltazar

Sadrži kompletni pedagoško-obrazovni program Zagreb filma


Vremenska prognoza
preskoči na navigaciju